Risteilykalenteri


Höyrylaivalla liikkeelle lähteminen ei ole ihan kärsimättömän henkilön touhua eikä käy nappia painamalla: yleensä höyryjä aletaan nostaa eli kattilaa lämmittää n. 1,5–2 vrk ennen varsinaista liikkeellelähtöä. Tämän vuoksi pyrimmekin ajoittamaan mahdolliset risteilyt lähelle toisiaan, jolloin höyryt ovat jo valmiiksi ylhäällä.

Kun suunnittelet omaa risteilyäsi, niin varmimmin se onnistuu alla olevan kalenterin "varaa omasi" -päiville, jolloin höyryt ovat todennäköisesti ylhäällä ja konemestarit maisemissa. Tämä poikkeaa hieman nykyajan normaalista, asiakaslähtöisestä, liiketoiminnasta, mutta perinnehöyrylaivaa pyöritetään talkootyöllä, ja laivanvuokrauksen tuotot menevät laivan ylläpitoon ja remontteihin!

Toisaalta jonkun täytyy olla ensimmäinen, joten jos kalenterissa ei ole mitään merkintöjä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä - katsotaan yhdessä, miten risteily luonnistuisi! 'High season' -kaudella miehistö on osittain palkkatöissä muilla laivoilla, mutta älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä risteilyjen onnistumista!